Akıllı Telefonlarda Yer Açmak

Akıllı Telefonlarda Yer Açmak

Hepimiz akıllı telefonları günlük hayatımızda aktif olarak kullanıyoruz . Bazılarımız daha çok sosyal medya ve haberleşme için kullanırken bazılarımız ise oyun veya iş için akıllı telefon kullanmakta. Akıllı Telefonlarda yaptığımız her şey için depolama alanı içerisinde bir yer kaybı oluyor. Bu kayıp biriktikçe hafızanın dolmasına neden olarak bir süre sonra yeni uygulama yükleyememe , uygulamaları güncelleyememe ve fotoğraf ve video kaydı yapamama gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlar acil olduğu zamanlarda can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bundan dolayı bu makalede akıllı telefonunuzda nasıl fazladan yer açabileceğiniz hakkında bilgiler sunacağım.

Akıllı Telefonunuzdaki Uygulamaları Gözden Geçirin

Hiç kullanmadığınız ya da belki lazım olur deyip uzun süredir kullanmadığınız uygulamalarınız mutlaka vardır. Bu uygulamaları kaldırıp lazım olduğu zaman kurmanızı öneririm . Çünkü fark etmesek bile aylardır kurulu olan bir uygulama cihazımızda çok gereksiz bir alan kaplıyor olabilir. Hatta arka planda çalışıyor ise telefonu yavaşlatıp şarj ömrünüzü de kısaltabilir. Bunun dışında akıllı telefonlarda fazladan yer açmak için günlük olarak kullandığınız mesajlaşma veya müzik uygulamaları da içerdiği çevrimdışı veriden dolayı oldukça fazla yer kaplamaktadır. Bu uygulamalardaki artık işinize yaramayan verileri silerek de yer açmanız mümkün.

Galerinizi Düzenleyin

Fotoğraf ve videolar ciddi düzeyde yer kaplarlar. Akıllı telefonlarda fazladan yer açmak için bu fotoğraf ve videoların artık işinize yaramayacak olanlarını silebilirsiniz. Ekstra olarak önemli olanları bilgisayara atarak ya da bulut depolama sistemlerine yükleyerek de yer açabilirsiniz. Videolar genellikle kaliteli olduğundan fazla yer kaplarlar bu videoları video compress uygulamasıyla kalitelerini düşürerek yerden tasarruf edebilirsiniz.

Zip ve Rar Dosyalarını Silin

İnternetten zip veya rar dosyası içerisinde olan dosyalar indirip dışarıya çıkardığınızda artık o dosyalar ile işiniz kalmaz . Bu yüzden gönül rahatlığı ile bu dosyaları silebilirsiniz.

Micro SD Card Kullanın

Bazı akıllı telefonlar maalesef desteklemeseler de eğer akıllı telefonunuz destekliyorsa mutlaka bir SD Card kullanın ve dosyalarınızı buraya depolayın. Kamera ayarlarınızdan depolama alanı olarak SD Card seçin . Uygulamaları her zaman hızlı çalışmaları için cihazın kendi hafızasına kurun. Günümüzde her şey daha fazla yer kaplamaya başladığından dolayı 32 GB depolama alanına sahip bir SD Card almanızı öneririm. Eğer telefonunuzu yenilemek istiyorsanız da minimum 64 GB depolama alanına sahip bir cihaz seçimi yapmalısınız. Günümüzde her uygulamaya yenilikler eklendikçe ve kalite arttıkça gerekli depolama alanı da arttığı için bu nokta büyük önem taşımaktadır.

 

Önceki Kodlama Eğitiminin Önemi
Sonraki 9 Kameralı Akıllı Telefon Geliyor!

Yazar Hakkında

Tufan Kürşat
Tufan Kürşat 66 içerik

Yazar Tufan Kürşat 1978 Lefkoşa doğumlu, 1997 yılından beridir web çalışmaları yapıyor ve sayısız projenin içinde yer aldı. Şu an ise web executive rolünde çalışmalarına devam etmektedir.

Bu yazarın bütün mesajlarını göster →

İlginizi Çekebilir

Mobil

Telefonda Silinen Resimleri Kurtarma

Telefonunuzun galerisini yanlışlıkla sildiniz ve geri kurtarmanın yollarını mı arıyorsunuz? Hepimizin akıllı telefonlarında sıklıkla yaşadığı sorunların başındadır. Bu sebeple telefonlarımızı sürekli yedeklemeyi unutmayalım! Yedekleme ve senkronize etme yöntemlerini ihmal etmediğimiz

Mobil

Artık Arabalar da Akıllı!

Turkcell Kopilot ile Arabanızın ve Sevdiklerinizin Güvenliğini Sağlayın! Varsayalım insan soyu kaldırılıp her şeyin kendiliğinden gelişip olgunlaştığı, sütlerin balların yerden kaynadığı, yiyeceklerin dallarından koparılmayı beklediği, herkesin gönlünden geçirdiğini hiç vakit

Oyun

En Eğlenceli 5 Bulmaca Uygulaması

Boş vakitlerde zaman geçirmek amacıyla en sık tercih edilen uygulamalardan birisi de eğlenceli bulmacalardır. Hem zihninizi boşaltmanıza hem de konsantrasyon yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olan bulmaca uygulamaları büyük ya da küçük

0 Yorum

Henüz Yorum Yok

İlk Yorumu Sen Yap Bu yazıya yorum yapın!

Cevap Bırak